Tur på Turufjell

På Turufjell finnes det et utvalg av toppturer og rundturer. Både korte turer for de aller minste og litt lengre og mer krevende turer som tar hele dagen. På denne siden finner du et lite utvalg med enkle kart du kan laste ned. Etter hvert vil vi legge ut flere turforslag her inne- både i nærområdet men også litt lengre unna. Dersom du er nysgjerrig på hvilke topper du ser i horisonten kan du laste ned appen Peak Visor her.

Bekkelangs

Rundtur

Bekkelangs

En fin tur langs Vesleåni som renner ut i Øvre- og Nedre Vesleåtjern. Turen er på rundt 6 km og har start og stopp ved parkeringen ved Skarsdalsvegen. Turen passer for de litt større barna. Ønsker man en kortere tur kan man gå fra Turufjell Kafé. 

Det finnes flere kulper langs bekken, som kan passe for et bad i friskt fjellvann. Er man heldig kan man også få fisk i bekken. Ved Øvre Vesleåtjern finnes det muligheter for å fiske, bade eller ta en liten hvilepause ved benkene. Ved tjernet finnes det også en flytebrygge og en robåt du og familien kan låne. Redningsvester finnes ved båten. 

Ønsker du å teste fiskelykken, er det ørret i bekken og i tjernet. Husk å kjøpe fiskekort på inatur.no. 

Vi anbefaler alltid at barn ikke går alene langs bekker og tjern, men har med seg voksene. Skal man bade i bekk må man vurdere vannføring i bekken før man bader. 

God tur!

Øvre og Nedre Vesleåtjern

Rundtur

Øvre og Nedre Vesleåtjern

Turen til Øvre og Nedre Vesleåtjern er en tur på ca 4,5 km i lett kupert terreng. Turen passer for alle og går langs blåmerket sti. Start og stopp ved Turufjell Kafé, eller ta en snarvei fra Istjern. 

Ved Øvre Vesleåtjen finnes det muligheter for å fiske, bade eller ta en liten hvilepause ved benkene. Ved tjernet finnes det en flytebrygge og en robåt du og familien kan låne. Redningsvester finnes ved båten. 

Ønsker du å teste fiskelykken, er det ørret i begge tjernene. Husk å kjøpe fiskekort på inatur.no

Start og stopp ved Turufjell Kafe, eller ta en snarvei fra Istjern. 

God tur!

Veslefjellrunden 992 moh

Topptur / Rundtur

Veslefjellrunden 992 moh

En flott rundløype, med en avstikker opp på Veslefjell. Fra Veslefjell kan men se innover mot Vassfaret. Rundturen er på ca. 8 km og har start og stopp ved parkeringsplassen ved Skarsdalsvegen. Turen er litt lang og litt krevende, så den passer for barn over 10 år. 

Langs turen går man forbi en Gapahuk, et krigsminnesmerke fra 2. verdenskrig og flotte tjern med fiskemuligheter. Vi anbefaler å teste fiskelykken ved Kvilartjern, husk å kjøpe fiskekort på inatur.no

Det finnes alternativer traseer for runden på UT.no, se kart her, denne turen er litt lenger og har utgangspunkt fra Turufjell Kafé. 

Vi anbefaler alltid at barn, uansett alder, har følge av voksene på lengre turer.

 

Gd tur!

Trugadissnatten

Topptur

Trugadissnatten

En flott tur langs blåmerket sti. Start og stopp ved renovasjonsplassen på Turufjell. Man kan velge å gå tur/retur toppen, eller å gå det som en rundløype via Trugadisstjern, da er turen ca. 5,5 km pg ppasser for barn over 8 år. 

 

Det finnes alternative trasséer se UT.no for kart her

 

På lengere turer, og turer langs bekker og tjern anbefaler vi at barn går i følge med en voksen. 

 

God tur!

Kristnatten 1075 moh

Topptur

Kristnatten 1075 moh

Vår mest populære topptur, med start og stopp ved Turufjell Kafé. Turen er definert som lett til krevende og den går i samme løype tur/retur. Til toppen er det omtrent 3 kilometer. Man må regne mellom 60 og 90 minutter til toppen og rundt 3 timer på turen totalt. 

Følg skilting over bekken, og derfra følges blåmerket sti til toppen. 

På denne turen anbefaler vi at barn går i følge med voksene.

Fra toppen kan man se blant annet Hestgjuvnatten, Høgevarde, Gråfjell og Haglebunatten mot sør. Pukla og Sørbølfjellet mot nord. Fjellet som fortsetter øst for Kristnatten er Turufjellet, der vi hentet inspirasjon til destinasjonen Turufjell. 

Få kart rett på mobilen gjennom lenken til UT.no her

God tur!

Flere turer i området

Bilde er fra Trollfossen

Flere turer i området

Flå - eventyret i Hallingdal - er et eldorado for deg som vil høyt til fjells. Fjellene er så høye som 1466 moh, og du kan se så langt som til Rondane på klare dager. 

 

Heftet med de 11 toppturene kan du kjøpe på Thon Hotel Bjørneparken, eller Servicekontoret på Veksthuset i Flå sentrum. Her har du varierte turforslag med all infomasjonen du trenger for å komme til toppene, samt hullkort for å merke av hvilke fjell du har besteget. 

 

Her finnes relevante lenker for flere nårliggende turområder

Vassfaret i UT.no

Flå i UT.no

Flå Kommune

Flå Vekst