Bading

Det finnes mange flotte muligheter for å bade på og omkring Turufjell. I friskt fjellvann, elv eller fjord. Her kommer en presentasjon over de mest populære badeplassene:

Bading i Øvre Vesleåtjern

Fjellvann

Bading i Øvre Vesleåtjern

Vesleåni renner ut i Øvre Vesleåtjern og byr på friskt fjellvann på varme sommerdager. Ved tjernet er det fint å bade fra berg eller flytebrygge. Følg skiltene fra Turufjell Kafé til Øvre Vesleåtjern, eller ta en snarvei fra Istjern. Det finnes også kulper langs bekken som egner seg til et forfriskende bad. Vurder alltid vannføring og strømmer før man går ut i vannet. 

 

Barn må alltid bade under tilsyn av voksene, all bading er på eget ansvar. 

Bading i Hallingdalselven

Elv

Bading i Hallingdalselven

Gjennom hele Hallingdal renner Hallingdalselven, som egner seg godt til bading, det er ofte litt kaldere enn vannet i Krøderfjorden, men herlig badetemperatur på varme sommerdager. 

Parker ved Flå Kirke og følg grusveien ned mot elven. Under Flå brua finnes det en sandstrand med fine bademuligheter både ovenfor og nedenfor brua. 

Barn bør alltid bade under tilsyn fra voksen, se an strøm- og vannføring før du bader. 

All bading på eget ansvar. 

Bading i Krøderfjorden

Fjord

Bading i Krøderfjorden

Bading i Krøderfjorden, eller Krøderen, som Flåværingene sier, er svaret på en god og varm sommerdag. 

Hallingdalselven renner ut i Krøderen som strekker fra Gulsvik i Flå Kommune sørover, 41 kilometer, til Krøderen i Krødsherad Kommune i sør. Det finnes mange fine badeperler langs Krøderen, den mest kjente for Flåværingene er sandstranden ved Gulsvik brygge. 

Parker ved Hallingporten og Cirkle-K på Gulsvik, gå ned den bratte bakken mot vannet. 

Barn bør alltid bade under tilsyn av voksen, all bading på eget ansvar.