Historien bak Turufjell

Turufjell er et samarbeidsprosjekt hvor alle de sentrale menneskene har røtter i Hallingdal. Med ekte kjærlighet til landskapet og oppriktig, personlig interesse ønsker man å skape en destinasjon som alle involverte kan være stolte av. Sammen med grunneierne står Olav Thon og Ivar Tollefsen bak utviklingen av Turufjell.

 

Turufjell er en «ung» destinasjon i norsk målestokk som ligger plassert i en av landets mest aktive regioner for reiseliv og friluftsliv. Olav Thon har helt fra 2007 hatt et sterkt personlig engasjement for Flå, og bidratt til utviklingen av Bjørneparken, kjøpesenter, hotell, leiligheter, flerbrukshall og kontorbygg – for å nevne noe. Hans glødende interesse for friluftsliv er viden kjent, og gjennom årene har han oppført et betydelig antall turisthytter for Den Norske Turistforening. Hans engasjement har blant annet gitt han Den norske friluftslivprisen i 2012, og han etablerte allerede i 1991 Olav Thons DNT-stiftelse som har til formål  
å støtte Den Norske Turistforenings landsomfattende virksomhet for å fremme fjellvandring og friluftsliv i Norge.  

 

Tre lokale grunneiere satte seg ned med Olav Thon for å diskutere utvikling og verdiskapning i området, og ideen om å utvikle Turufjell som destinasjon ble sådd. Disse inviterte så Ivar Tollefsen og Fredensborg med på visjonene, og utviklingen satte fart fra 2014. Da ble de første avlatene signert og de regulative prosessene gjennomført, med områdereguleringsplan og detaljregulering for byggetrinn 1. Veier ble anlagt og de første tomtene ble solgt. Turufjell er et samarbeidsprosjekt hvor alle de sentrale menneskene har røtter i Hallingdal. Med ekte kjærlighet til landskapet og oppriktig, personlig interesse ønsker man å skape en destinasjon som alle involverte kan være stolte av.

 

I 2019 var det offisiell åpning av det første langrennssporet på Turufjell, med påfølgende oppstart av alpinanlegget. Videre fulgte etableringen av den naturskjønne Slåttemyrrunden, en gruset tur- og sykkelsti på et par kilometer med både gapahuk og bålplass. Siden har Turufjell hatt en rivende utvikling, med åpning av både alpinsenter, kafé, nye løyper for både langrenn, sykling og tur, pumptrack og ferdighetsløyper, flere nye tomtefelt, nytt kommunalt renseanlegg og videre utvikling av sykkelpark.

 

På siden "Fremtidsplaner" kan du lese mer om de planene og visjonene som foreligger for Turufjell i årene fremover.