Sykkel 3
Sykkel 4
Sykkel 1
Sykkel 6
Sykkel 2
Sykkel 5
Sykkel 3
Sykkel 4
Ferdighetspark

Ferdighetspark

I forbindelse med Slåttemyrrunden har Stitekninkk laget en ferdighetspark med tre forskjellige løyper. I tillegg er det to hopplinjer der både nybegynnere og erfarne får noe å bryne seg på. Hele parken er utformet slik at den kan brukes av alle, uansett alder og nivå og har en total lengde på litt over en kilometer. Du finner ferdighetsparken rett nedenfor parkeringen ved Turufjell Kafe. Hver enkelt sti er gradert slik at alle kan finne noe rett utfordring.

Pumptrack

Pumptrack

Sommeren 2022 åpnet vi en av landets største pumptracker som er plassert mellom kafeen og skiheisen. Dette er foreløpig steg to av sykkelsatsingen vår på Turufjell. Med vaskestasjon, sykkelstativer, sitteplasser og flere ulike linjer med totalt 300 meter linjer er dette et nytt og flott tilskudd til aktivitetstilbudet på Turufjell, og pumptrack er både sosialt, moro og ferdighetshevende for store og små.

Flytsti

Flytsti

På Turufjell finnes det i alpinanlegget en flytsti beregnet for sykkel. Stien er desegnet som en flytsti og går kun nedover, med bølgende profil og store, doserte svinger. Denne stien har lite krav til tekniske ferdigheter, og gir fort mestringsfølelse. Bredden på stien, sammen med den forutsigbare overflaten, vil gjøre at den føles trygg for nybegynnere og de aller minste hjulstørrekser. Farten blir bestemt av hvor mye man ønsker å tråkke eller hvor lite man bremser. Stien er kun egnet for sykkel og skal kun kjøres nedover. 

 

Flytstien er på 900 meter, med en variasjon på bredden fra 120-300 cm. Stien er vurdert til vansklighetsgrad blå, med røde avstikkere. Snitthellingen er på 4%. 

 

Tilkomst til stien går via traséen på Turuheisen (skålheisen). Gå eller sykle opp til mast 3, og følg deretter skiltene videre til flytsien.